kaader filmist

kaader filmist

Monday, July 14, 2014

Jäljed

Film: Tracks (2013)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Noor naine võtab ette 1,700 miilise retke üle Lääne Austraalia kõrbe koos nelja kaameli ja oma ustava koeraga
Adventure, Biography, Drama

Mäletate Kon Tikit?
Vot see film on umbes samamood, kuid teekond ei möödu mitte mööda merd, vaid läbi põhimõtteliselt asustamata Lääne Austraalia.
Film põhineb Robin Davidsoni samanimelisel raamatul, mille ta kirjutas oma retkest, peale seda kui ta oli avaldanud retke kohta artikli National Geographicus.

Algab kõik sealt, kui Robyn (Mia Wasikowska) läheb esimesse külla, kus kasvatatakse kaameleid, et õppida nendega suhtlemist, sealt liigub ta edasi kaamli püüdjate juurde, sealt juba kõrbe ühte serva, et alustada reisi, kuid tal napib veel finantse. Sõprade ärgitusel, kuid mitte eriti lootes, saadab ta kirja National Geographicule, et äkki nad on huvitatud ja saadaksid talle reisi sooritamiseks raha. NG saadab raha ja saadab ka fotograafi, kes aegajalt Robiniga teel kohtub, pilte teeb, kõige raskematesse kohtadesse vett jätab, oma liigse uudishimuga ta läbisaamist päriselanikega rikub ning lõpuks tal muu pressiga võidelda aitab.

Film on täis ilusaid loodusvaateid Austraalia kõrbest, loomadest, inimestest. Ühest küljest on lugu raske kuid teisalt nii ilus ja huvitav.

Hea lugu!!

Seda filmi vaadates meenus mulle üks väga hea raamat, kus üks peategelastest käib selles samas kõrbes rallidel.  Raamat on Among The Cloud Dwellers, Giuliana Sica.


No comments:

Post a Comment