kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 2, 2014

Vaikiv kurjus

Film: The Quiet Ones (2014)
Vaatamise põhjus: Oli ju volbriöö
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Londoni lähedal asuvas häärberis viib professor Coupland (Jared Harris) koos üliõpilastega läbi eksperimendi noore tüdruku Jane Harperi (Olivia Cooke) peal, kelle sees on peidus sõnulseletamatud saladused. Jane'i jälgimise käigus muutuvad imelikud sündmused Couplandile ning tema õpilasele Brianile (Sam Claflin) aga eluohtlikuks.
Horror

See oli üks tõsiselt hea õudusfilm, mis mõjub ikka veel. Kui ma praegu pilte otsisin, millega seda sissekannet illustreerida, tekkis mul endiselt tahtmine jalad laua alt välja tõmmata, tekk üle pea tõmmata ning mõelda millestki ilusast, soojast ja rõõmsast, vaatamata sellele et on päev ja päike paistab.

Üks ütlemata hästi tehtud psühholoogiline õudukas, ning eriti hästi mõjub ta muidugi siis kui minna seda vaatama volbriööl tiba enne südaööd, istuda peaaegu tühjas saalis, üksinda reas … see polnud mingi tüüpiline ketšupi õudukas, kus musta näoga, sassis juuste ja suurte silmade ning pärani suuga olendid roomavad neljakäpukil mööda põrandat/seina/lage/treppe ja siis aegajalt hüppavad järsku ekraanile (teevad photopommi), oi ei. Siin oli jäetud vaataja enda fantaasiale nii palju ruumi, et kui alguses aidati neid natuke kaasa siis üsna peagi oli vaja vaid vihjet ning sellel hirmul olid palju suuremad silmad kui ühelgi tavalisel arvutil loodud kollil.
Samadelt tegijatelt on ka film Naine mustas, kuid Naine mustas vaatasin ma ikkagi päevasel ajal kodus, turvaliselt teki all olles, seega ei tundunud ta nii õudne, kuigi pärast ei kippunud varbaid väga kergelt teki alt välja pistma.

Ma mõtlesin, et paneks siia lõpetuseks mõne hea .gifi, mis iseloomustaks selle filmi õudust, kuid ma ei suutnud otsustada, seega pakun teile endile võimalust oma lemmik õudus otsida siit ~Bloody Hell~.

No comments:

Post a Comment