kaader filmist

kaader filmist

Monday, April 14, 2014

The Invisible Woman

Film: The Invisible Woman (2013)
Filmi vaatamise põhjus: kirjanikust film
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Aastal 1850 jääb üks tagasihoidlikult andekas näitlejanna, Ellen Ternan, silma kuulsale Briti kirjanikule, Charles Dickensile. Dickens on tüdinenud oma intellektuaalselt mittestimuleerivast abikaasast, seega teeb ta haritud Ellenist oma armukese Elleni ema nõusolekul. Järgnebki tormiline suhe kirjanduse suurkujuga, pakkudes Ellenile elu, mida vaid vähesed tolle aja naised nautida said. Kuid samas ärritab Ellenit vägagi Charlesi emotsionaalne julmus ning sihikindlus teda saladusena hoida. See sisemine konflikt sunnib Ellenit vaagima, milline on ta enda roll ta elus ning otsustama kas ta on nõus maksma sellise elu eest küsitavat hinda.
Romance, History

Ma ootasin juba ammu, et saaks seda filmi vaadata ja nüüd on film lõpuks siis ka nähtud.

Tegemist on ühe suurepärase ajaloolise draamaga, mis on vändatud Claire Tomalini raamatu The Invisible Woman: The Story of Nelly Ternan and Charles Dickens ainetel.

Tegu pole mitte ilukirjandusliku looga, vaid elulookirjeldusega.
Lisaks sellele, et lugu ise on suurepärane, annavad loole väga palju juurde ka filmis osalenud näitlejad – Ralph Finnes (kes on ka filmi lavastaja), Felicity Jones (Cheerful Weather for the Wedding, Hysteria), Kristin Scott Thomas (Inglise patsient), Tom Hollander (Vaid aja küsimus), Michelle Fairley (Troonide mäng).

Üks väga hästi tehtud biograafiline, ajalooline, armastusdraama.

No comments:

Post a Comment