kaader filmist

kaader filmist

Monday, April 28, 2014

That Awkward Moment

Film: That Awkward Moment (2014)
Vaatamise põhjus: Zac Efron
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Jason (Zac Efron) jäeti just maha, kuid ta isegi ei teadnud, et nad käivad. Samal ajal soovib Mikey (Michale B. Jordan) naine lahutust, ning igavesti vallaline Daniel (Miles Teller) on endiselt vallaline. Kolm parimat sõpra võtavad nõuks jäädagi vallalisteks ning üheskoos elust lõbu tunda. Kuid siis kohtub Jason Elliega (Imogen Poots) kes on tema jaoks kui loodud, Daniel mõistab, et nende ühine tüdruk sõber Chelsea (Mackenzie Davis) on ilmselt sobilik tema jaoks, ning Mikey on alati arvanud et tema abikaasa on temale parim. Poistel tuleb laveerida oma vallalise elu ning nende romantiliste suhetega ning seega kipub kõik natuke piinlikuks.
Rom/Com

Pärase seda naiste Rom/Comi oli see meeste Rom/Com väga hea.

Et siis kolm sõpra, kaks töötavad kirjastuses raamatukaane kujundajatena ja kolmas on arst. Kaks neist on elumehed, kes vahetavad naisi kui sokke – magavad nendega kuni selle piinliku küsimuseni ’Et siis … kuhu me suhe liigub? … kas me oleme siis paar? … mis sellest kõigest edasi saab?’ Kolmas neist on korralikult linnutanud kõik kastid elu kontrolllehel – ta lõpetas kooli kiitusega, läks ülikooli, õppis tulusa ameti, leidis ülikoolist armastuse, abiellus, elab ilusas korteris, heas piirkonnas … kuid nüüd tahab ta naine lahutust ja tal on suhe  juristiga.

Neil oleks nagu kõigil olnud hea elu, kuid samas oli ka nagu midagi valesti.

Sellel õhtul, kui Mikey teatab poistele, et ta naine tahab lahutust, on Daniel ja Jason lugenud naistelehest artiklit kõrgseltskonna prostituutide kohta – ilusad tüdrukud, keda ei erista tavalistest tüdrukutest miski muu, kui nende pikasäärega ’FuckMe’ saapad, ümbrikus raha öökapil ja suures koguses kondoome öökapi sahtlis.

Daniel ja Jason veavad Mikey kodust välja, et too ei istuks kodus kui Bridget Jones – loputamas jäätist kurgust alla viskiga. Baaris saavad nad kokku oma neljanda kaaslasega Chelseaga, kes tavaliselt aitab poistel tüdrukutega jutule saada, alustades ise tüdrukuga juttu ning siis tutvustades tüdrukut poistele.

Jason kohtub aga Elliega, kellega nad kohe kergesti jutule saavad ja õhtu Ellie pool lõpetavad. Kui sportliku vooditegevused lõppevad, Ellie unne vajub ja Jason veel enne magama jäämist WC külastada tahab, jääb talle silma seesama ajakiri, mida nad Danieliga eelnevalt on lugenud, Ellie saapad, suured pakid kondoome öökapil ning seal kõrval ka ümbrik rahaga. Järgneb – kerge paanika.

Vahepalaks märkus, et enne baari minekut on poisid kõik võtnud ka ühe Viagara – paar päris head nalja on seotud selle kemikaalide tekitatud seisuga.

Seega, kuna Jason usub, et ta on sattunud prostituudi otsa, kuid tal pole raha talle maksta, põgeneb ta korterist.

Hommikul, tööl uue kliendiga kohtama minnes tabab Jasonit üllatus, kui uut raamatukaant vajab just Ellie raamat. Tal ei jää muud üle, kui tunnistada Elliele, miks ta tema korterist põgenes.

Järgnevad rida süütuid kohtinguid, nii mõnigi naljakas üllatuslik situatsioon kõigi kolme poisi elus, nad kõik püüavad truuks jääda oma lubadusele jääda vallaliseks, kuid üha enam kipub nende elu liikuma hoopis vastupidises suunas.

Ning siis järgnevad rida vigu, mis tõmbavad neid kõiki kolme julmalt tagasi maale, ning mõistmisesse, et nii edasi minna ei saa – Jason peab endale tunnistama, et Elliga ta ei saa mängiga oma tavalist mängu kuni küsimuseni ’Et siis …’; Daniel ei saa jääda igavesti vallaliseks ning Mikey peab leppima sellega, et ta abielu on tõesti läbi.

Ei ei järgne HEA lõppu, kus nad kõik leiavad lõpuks oma elu armastuse, ei, nad kõik muudavad oma käitumismalle ja annavad endale võimaluse leida see HEA.
 
Nagu ma juba ütlesin, on filmis nalja, romantikat ja häid hetki. Meenutas natuke filmi „Ta pole sinust eriti huvitatud“.

Kahju et see film meie kinodesse ei jõudnud, kui jõudmas on Efroni järgmine film „Naabrid“ :)

No comments:

Post a Comment