kaader filmist

kaader filmist

Monday, March 31, 2014

Barefoot

Film: Barefoot (2014)
Filmi vaatamise põhjus: Evan Rachel Wood ja Scott Speedman
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Rikkapere „mustast lambast“ poeg (Scott Speedman) kohtub noore hullumaja patsiendiga (Evan Rachel Wood), kes on kasvanud kogu oma elu oma ema poolt lukustatuna nende väikesesse korterisse. Jay viib selle naiivse noore naise koju oma venna pulma, et veenda oma pere, et ta on lõpuks oma elu õigesse suunda pööranud. Daisy jätab oma aususe ja tiba ebakindla võluvusega perele väga meeldejääva mulje. Teel tagasi koju armuvad need kaks nii erinevat inimest üksteisesse.
Comedy, Romance

See oli üks klassikaline RomCom kahest väga erinevast inimesest.

Jay on rikkast perest võõrdunud vanem poeg, kes elab LA’s ja on kaarte mängides korralikud võlad kaela saanud. Kuna tal tagasi maksmiseks raha pole, siis loomulikult hoiatab ta laenukai teda natuke ja ka Jay õpetab neid vastu, mille tulemusena satub ta vangi ja sealt ühiskondliku kasuliku tööd tegema hullumaja koristajana. Oma perele ta sellest loomulikult midagi ei räägi, sest tema uhkus ei luba minna neilt raha küsima. Kui venna pulm on tulemas ja tal ei jää muud üle kui siiski koju minna ja raha küsida. Kuid selleks, et vanemate ees vähemalt jätta muljet, et ta elu on edukas, tuleb tal ju koju viia ka oma uus elukaaslane, kellest ta kogemata oma emale rääkis. Elukaaslast ju tegelikult olemas pole ja kuna Jay on mees, kes on veetnud oma öid magatades läbi kõik LA naised, siis ei taha eriti keegi temaga kaasa tulla. Kui ta aga kohtub oma ÜKT’d tehes noore kena hullumaja patsiendiga, kes pärast seda kui Jay öösel tema voodi juurest ühe „arsti/patsiendi“ minema ajas, temas enam sammugi maha ei jää, ei jääd Jayl muud üle kui Daisy kaasa võtta venna pulma.

Loomulikult ei lähe kõik ladusalt, sest Daisy on pärast ema surma esimest korda välismaailmaga kohtunud ja tema jaoks on kõik uus ja huvitava.

Alguses läheb kodus kõik hästi, Daisy kinnitab kõigile, et ta on hooldusõde ja neil on Jayga plaan, kuid ühel hetkel jooksevad siiski kõik asjad kokku ning noortel tuleb New Orleasnsist tagasi LA’sse saamiseks ette võtta road tripp Jay vanemate haagissuvilaga. Nagu ameeriklaste road tripp ikka on see täis maalilisi vaateid loodusest ja toredatest väikelinnadest, kuid lisaks ka ühe süvenevaid suhteid me kahe kangelase vahel.

Kui lõpus seaduse käsi neile järgi jõuab – Jay on siiski ju rikkunud oma tingimisi karistuse tingimusi ja Daisy on ju siiski hullumaja patsient – viiakse nad tagasi LA’sse, Jay vanglasse ja Daisy haiglasse.

Jay ema veenab ta isa, et ka tema on ju kord noor olnud ja vigu teinud, ning siis oli tema päästjaks tema vanemad, seega maksavad nad ära Jay kautsjoni ja annavad talle ka raha võlgade tasumiseks ja Jay veenab Daisy raviarsti, et mitte Daisy pole hull, vaid ta ema oli hull ja kasvatas ka oma tütart kui hullu, kuid Daisy vajab vaid õrna ühiskonnaga tutvustamist ja peagi saaks temast täisväärtuslik kodanik … rääkimata muidugi sellest et Jay on ülepeakaela Daisysse armunud ja ka Daisy Jaysse.

Vot selline klassikaline RomCom heade näitlejatega.

No comments:

Post a Comment