kaader filmist

kaader filmist

Thursday, February 27, 2014

Romeo and Juliet

Film: Romeo and Juliet (2013)

Vaatamise põhjus: kuna ma lugesin just raamatut Prince of Shadows

Hinne: B+

Filmi lühikokkuvõte: Ma usun et ma ei pea teile seda klassikalist Shakespeare lugu ümber jutustama.

Romance, Drama



Alustame sellest, et selle filmiversiooni stsenaariumi on kirjutanud Julian Fellowes (Downton Abbey).


Edasi räägin siis paar sõna sellest raamatust mille pärast ma filmi vaadata võtsin – tegu on Rachel Caine raamatuga Prince of Shadows, mis on nn Romeo ja Julia spinn off, kus on peategelaseks Benvolio, Mercutio ja Rosaline – lugu algab enne Shakespeare kuulsat lugu, pakkudes väga huvitava põhjenduse miks Benvolio alati Romeoga koos on, miks Merecutio mõlemat maja neab ja kes on Rosaline ning millist osa ta kogu selles loos mängib. Väga huvitav lugu.



Aga nüüd tagasi filmi juurde. See on üks väga klassikaline tõlgendus sellest tuntud loost koos väga heade noorte näitlejatega – Douglas Booth (Romeo), Hailee Steinfeld (Juliet), Ed Westwick (Tybalt) ja Christian Cooke (Mercutio), Kodi Smit-McPhee (Benvolio) lisaks ka tuntud vanad näitlejad – Damian Lewis (Lord Capulet), Stellan Skarsgard (Prince of Verona) Natascha McElhone (Lady Capulet), Paul Giamatti (Friar Laurence)



Kes tahab näha ilusat klassikalist versiooni sellst loost (näiteks raamatu lugemise asemel) võib vabalt seda filmi vaadata, kes aga eelistab vaadata küll klassikalist teksti kuid modernset pilti, peaks vaatama Baz Luhrmanni 1996 aasta versiooni.

No comments:

Post a Comment