kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 27, 2014

Twice Born

Film: Twice Born / Venuto al mondo (2012)
Filmi vaatamise põhjus: Treiler
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Üksikema viib oma teismelise poja Sarajevosse, kus ta isa oli aastaid tagasi Bosnia sõja käigus surma saanud.
Drama

Järgmine sõja film siis. Seekord mitte väga kaugest minevikust, vaid eelmise sajandi lõpust.

Itaallana Gemma (Penelope Cruz), kes on läinud Bosniasse folkloori koguma oma diplomitöö jaoks kohtub seal ameeriklasest fotograafiga Diegoga (Emil Hirsch). Noorte kirg on otsekohene ja kõikehõlmav, kuid Gemmat ootab kodus kihlatu. Üks ühine öö ja minnakse omateed.

Gemma abielu ei püsi väga kaua ja Diego teeb asja Rooma, kus ta sõbruneb ka Gemma isaga.

Nende püüdlus lapsi saada ebaõnnestub korduvalt, ning siis selgub ka, et Gemma on praktiliselt steriilne. Üheskoos minnakse taas Bosniasse, kus hakkab juba sõjaseisukord tekkima, kuid seda mitte veel Sarajevos. Sarajevos kohtuvad nad taas oma kunstnikest ja kultuuriinimestest sõpradega, ning veedetakse meeletuid öid ja päevi. Nende sõber Gojco tuleb välja ideega, et kui Gemma ise last ei saa, miks nad ei kasuta surrogaatema. Tal isegi kandidaat pakkuda, muusik Aska.

Sõda tuleb üha lähemale Sarajevole ning kõik põgenevad mässuliste eest. Kuid lapse saamise soov on suur.

Järgnevad sündmused, mis jätavad suured armid kõigi osaliste hinge.

Gemma ja Diego põgenevad tagasi Itaaliasse. Kuid Diegole ei anna Bosnias toimuv ikkagi asu ja ta töö reklaamfotode tegijatena ajab ta hulluks, seega läheb ta tagasi Sarajevosse. Kui Gemma talle järgi jõuab on Aska peagi sünnitamas ning ta on endiselt nõus lapse koheselt Gemmale üle andma. Ja nii saabki Gemma oma lapse, kuid Diego keeldub sõjakoldest lahkumast ning peagi jõuavad Gemmani ka Bosniast sõnumid, et Diego on surnud.

Aastaid hiljem, läheb Gemma koos poja Piedroga tagasi Sarajevosse, et oma vanade tuttavatega kohtuda, Diego viimaste piltide näitust külastada ning kuulda ka seni salajas hoitud Piedro tegeliku eostamise ja sünni lugu.

Ühtepidi oli väga huvitav, teistpidi väga julm ja samas igav film. Treiler lubab hoopis muud kui film tegelikult on.

No comments:

Post a Comment