kaader filmist

kaader filmist

Friday, January 31, 2014

Nümf()maan osa II

Film: Nymph()maniac vol. II (2014)
Vaatamise põhjus: esimene osa sai ju vaadatud
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Skandaalse Lars von Trieri seksipõneviku teises peatükis jätkub end nümfomaaniks tembeldanud peategelase Joe (Charlotte Gainsbourg) seksuaalsete kogemuste lahtiharutamine. Ta jutustab oma seiklustest vanapoiss Seligmanile (Stellan Skarsgård), kes leidis Joe tänavalt poolteadvusetu ja läbipekstuna. Lugu võtab süngemad toonid ja ilmsiks tulevad Joe õnnetu saatuse põhjused.
Drama,

Ma kuidagi ei tahaks sellest filmist rääkida.

Esiteks, kui rääkida sellest, et õigeusu kirikud on valguse kirikud ja ristiusu mitte – kas te olete näinud Kreeka õigeusu kirikute freskosid? Ristiusu kirikutes olevad pildid risti löödud kiristuse kannatustest on Kreeka õigeusu kirikutes olevate põrgupiinade freskodega võrreldes vägagi õnnelikud pildid.

Teiseks ma alles lugesin eelmine nädal raamatut samasugusest pain slutist nagu seda Joe oli üksvahe ja see ei istunud mulle kohe üldse, seega see Vaikse pardi peatükk … üks suur ja rasvane EI!

Üldkokkuvõte siis – von Treir! Kõike seletati väga kliiniliselt lahti, igal kirel oli taga teaduslik või religioosne põhjendus ja lõppkokkuvõttes … ei tähendab ei, isegi siis kui tegu on nümfomaaniga!

1 comment:

  1. Õigeusk vs ristiusk? No ei. Õigeusk on ikkagi ka kristlus ehk ristiusk :)

    ReplyDelete